Protectia datelor

1. Protecţia datelor cu caracter personal – Informații generale

Deichmann Comercializare Încălțăminte S.R.L. (numită în continuare "DEICHMANN") acordă o atenție deosebită protecției datelor cu caracter personal. DEICHMANN garantează administrarea tuturor datelor cu caracter personal ale utilizatorului înregistrat în condiții care asigură securitatea, confidențialitatea și respectarea drepturilor persoanelor vizare. În principial, DEICHMANN colectează și stochează doar acele informaţii ce sunt necesare pentru desfăşurarea relaţiilor de afaceri.

În cadrul acestei declaraţii de protecţie a datelor cu caracter personal dorim să vă informăm cu privire la modul în care noi asigurăm protecţia datelor care ne sunt comunicate de către dumneavoastră.

Protecţia datelor cu caracter personal, precum nume, prenume, dată de naștere, adresă poștală, adresă de e-mail, parolă,  date bancare, numere de telefon (mobil), date de identificare ale clientului persoană juridică, este pentru noi un aspect pe care punem un mare preţ.

Datele cu caracter personal sunt colectate, stocate, prelucrate şi utilizate de către DEICHMANN conform legislaţiei în vigoare privind protecţia datelor cu caracter personal din România, inclusiv conform cerințelor Legii nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, modificată şi completată ("Legea nr. 677/2001"), ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice și ale Ordinului Avocatului Poporului nr. 52 din 18 aprilie 2002 privind aprobarea cerinţelor minime de securitate a prelucrărilor de date cu caracter personal.

Colectarea, stocarea și prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal se efectuează numai dacă v-ați exprimat acordul, de exemplu în cadrul înscrierii la Newsletter sau a participării la sondaje, concursuri sau în cadrul procesării unei comenzi online.  DEICHMANN foloseşte aceste informaţii în măsura în care ele sunt necesare pentru ca relaţiile comerciale să se deruleze în foarte bune condiţii.În orice caz, DEICHMANN vă asigură că datele cu caracter personal comunicate în cadrul acestui portal online nu vor fi utilizate fără consimţământul dumneavoastră, exprimat de dumneavoastră conform celor de mai jos. Doar dumneavoastră decideţi în ce măsură datele dumneavoastră cu caracter personal sunt făcute cunoscute – de exemplu,  în cadrul procesului de înregistrare sau a prelucrării comenzilor online.

2. Clauză salvatoare

În situaţia în care o dispoziţie din politica de protecție a datelor cu caracter personal nu are efect, aceasta se înlocuiește și se completează cu prevederile legale în vigoare. Valabilitatea tuturor celorlalte dispoziţii din politica de protecție a datelor cu caracter personal nu va fi afectată.

3. Identificare ofertant

Deichmann Comercializare Încălţăminte S.R.L., în măsura în care nu se precizează altfel în mod explicit. 

Deichmann Comercializare Încălţăminte S.R.L. 

Şos. Bucureşti-Ploieşti nr 73-81, Clădirea 2, Et.4, Victoria Park,
Sector 1, Bucureşti, CP 013685
Telefon: 0040 21 300 4600
Telefax: 0040 21 300 4649

E-Mail: onlineshop-ro@deichmann.com

Registrul Comerţului Bucureşti J40/3125/2007
Cod identificare fiscală: RO 21101687

Administratori:

Daniel Ioan Popa

Georg Müller

Veit Volker Weiland

Radu Stoica

Reprezentant:

Markus Pinggera

4. Securitate şi Protecţia datelor

Sferă privată şi Protecţia / Siguranţa datelor

Pentru a asigura o derulare corectă şi rapidă a platformei comerciale Deichmann (inclusiv sistemul de cumpărături online) şi a serviciilor de administrare şi service, DEICHMANN şi Grupul DEICHMANN utilizează Prelucrarea electronică a datelor (EDV).

Legea nr. 677/2001 permite utilizarea datelor cu caracter personal dacă acest lucru este necesar în vederea executării unui contract sau antecontract la care persoana vizată este parte ori în vederea luării unor măsuri, la cererea persoanei vizate, înaintea încheierii unui contract sau antecontract sau în vederea realizării unui interes legitim al operatorului sau al terţului căruia îi sunt dezvăluite datele, cu condiţia ca acest interes să nu prejudicieze interesul sau drepturile şi libertăţile fundamentale ale persoanei vizate.

În cadrul DEICHMANN protecţia şi siguranţa datelor joacă un rol important. Mai departe găsiţi directivele noastre cu privire la politica de protecţie a datelor dumneavoastră cu caracter personal.

5. Politica de protecţie a datelor cu caracter personal

Sfera privată

DEICHMANN vă respectă sfera privată. Societatea noastră colectează, stochează şi utilizează datele cu caracter personal doar în conformitate cu legislaţia în vigoare. Datele dumneavoastră sunt folosite doar cu acordul dumneavoastră pentru întreţinerea şi consolidarea relaţiei noastre de afaceri cu dumneavoastră, de exemplu pentru a prelucra comenzile online şi pentru a vă oferi servicii de asistenţă şi service sau pentru a vă putea trimite oferte şi informaţii despre produse, servicii sau companie.

DEICHMANN nu furnizează datele dumneavoastră cu caracter personal către terţi, cu exceptia partenerilor contractuali Deichmann, furnizorilor de servicii. Transmiterea datelor către alte societăți care nu aparţin grupului DEICHMANN se efectuează doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare şi doar cu acordul dumneavoastră. Aceste societăți se obligă să respecte obligaţiile contractuale pe care noi le avem cu dumneavoastră şi să urmeze politica noastră de protecţie a datelor.

De asemenea, puteţi să aflaţi în orice moment ce date cu caracter personal deţine DEICHMANN despre dumneavoastră şi puteţi cere să fie modificate sau şterse. Misiunea noastră este să asigurăm cel mai mare grad de securitate şi confidenţialitate.

 

Măsuri de securitate

DEICHMANN a instituit măsuri de securitate tehnice şi organizatorice pentru a proteja datele dumneavoastră cu caracter personal împotriva manipulării, pierderii, distrugerii sau accesului accidental sau intenţionat de către persoane neautorizate. Măsurile noastre de securitate sunt îmbunătăţite şi adaptate în mod continuu la ultimele standarde tehnice.

6. Folosirea datelor dumneavoastră

Datele cu caracter personal stocate

DEICHMANN procesează doar anumite date cu caracter personal. Astfel de date sunt necesare pentru a prelucra comenzile dumneavoastră online, pentru a asigura derularea activităţilor comerciale, pentru a presta servicii de asistenţă şi suport tehnic, pentru a răspunde întrebărilor dumneavoastră sau pentru a vă putea contacta la cerere.

Din acest motiv poate fi necesar să ne furnizaţi următoarele informaţii: nume, prenume, dată de naștere, adresă poștală, adresă de e-mail, număr de telefon, date de identificare ale clientului persoană juridică, număr client, număr comandă, iar pentru tranzacţiile cu DEICHMANN: date cardului de credit, date bancare personale şi alte informaţii necesare pentru prelucrarea comenzilor dumneavoastră online sau pentru oferte şi servicii.

DEICHMANN foloseşte datele dumneavoastră  doar în scopuri bine prestabilite.

Datele dumneavoastră sunt tratate cu confidenţialitate şi sunt stocate şi folosite doar în scopurile generale de mai jos sau în alte scopuri admise prin lege, cum ar fi:

• Prelucrarea comenzilor dumneavoastră online sau prestarea serviciilor solicitate
• Îndeplinirea condiţiilor privind produsul şi serviciile
• Contact cu dumneavoastră
• Reclamă, marketing, marketing direct și publicitate

Transmiterea datelor cu caracter personal

Datele dumneavoastră pot fi transmise către alte departamente, angajaţi sau parteneri de afaceri ai DEICHMANN, furnizori de servicii precum furnizorul de servicii de curierat - FAN Courier, parteneri de marketing - TeraData Newsletter sau  procesatorul de plăți online - SIX Payments Services, care prestează servicii pentru DEICHMANN. Datele pot fi transferate în Germania, Austria și/sau Ungaria. DEICHMANN se asigură că informaţiile sunt folosite doar în limitele acordului dumneavoastră pentru serviciile ce sunt prestate de către furnizorii în cauză pentru DEICHMANN şi că acestea sunt tratate cu confidenţialitate.

DEICHMANN va transmite datele dumneavoastră cu caracter personal și în măsura în care legea aplicabilă o permite sau atunci când o decizie a unui instanţe de judecată sau a unei autorităţi impune acest lucru sau pentru a asigura faptul că respectăm depozițiile legale.

DEICHMANN furnizează datele dumneavoastră către companii străine în scopuri de marketing doar cu acordul dumneavoastră.

De ce folosim datele dumneavoastră

Dorim să îmbunătăţim continuu oferta noastră şi să facem oferta online mai atractivă pentru dumneavoastră. Doar când ştim ce subdomenii ale paginii noastre de internet sunt accesate cel mai des şi vizionate pentru perioade mai îndelungate, putem să perfecţionăm conţinutul paginilor de internet DEICHMANN conform pretenţiilor dumneavoastră.

Datele cu caracter personal sunt folosite de către DEICHMANN doar în măsura necesară în care este nevoie pentru administrarea tehnică a paginilor web, administrarea clienţilor, procesarea comenzilor online,  în scopuri de marketing şi pentru chestionare despre produse sau pentru aducerea la îndeplinire a condiţiilor privind produsele şi serviciile DEICHMANN sau a vă contacta. Cu cât vă înţelegem mai bine dorinţele, cu atât mai repede veţi găsi dumneavoastră informaţiile dorite pe paginile noastre de internet.

7. Internet. Newsletter. Comerț electronic. Cookies.

Newsletter

În măsura în care doriţi acest lucru, noi sau partenerii DEICHMANN vă putem trimite informaţii despre toată gama de produse şi servicii sau vă înştiinţăm despre cele mai interesante oferte.

Aceste informaţii pot să cuprindă referinţe la oferte, produse şi servicii noi.

Atunci când vă abonați la Newsletter-ul DEICHMANN sunteți de acord cu utilizarea datelor dumneavoastră în scopul de a vă trimite informații privind produsele și ofertele noastre.

Pentru abonarea la acest Newsletter, DEICHMANN folosește dubla metodă de înscriere. Într-o primă etapă, va trebui să confirmați  în mod explicit că doriți să vi se activeze acest serviciu și să introduceți numele și prenumele dumneavoastră și adresa de e-mail. Vă vom trimite apoi un mesaj de notificare la adresa de e-mail introdusă,  în care vă solicităm să activați link-ul  transmis prin e-mail, în cazul în care doriți să primiți Newsletter-ul nostru.  

Dacă la un moment dat nu veţi mai dori să primiţi aceste informaţii de la noi aveţi posibilitatea pe paginile noastre de internet să vă dezabonaţi de la recepţionarea oricărui newsletter. Pentru aceasta, trebuie doar să vă introduceţi adresa de e-mail la "Dezabonare Newsletter" şi din acel moment nu veţi mai primi de la noi niciun e-mail.

 

Comerţ electronic

DEICHMANN se îngrijeşte cu stricteţe ca datele colectate de la clienţi să fie păstrate în deplină siguranţă. În momentul în care plasați o comandă online, datele dumneavoastră ne sunt transmise. Pentru a evita accesarea acestor date de către persoane neautorizate, DEICHMANN aplică măsuri de securitate standard pentru browser-ul dumneavoastră - aşa-numita codificare* SSL (secure-socket-layer). Această tehnică este cea mai comună şi sigură metodă de transmitere a datelor pe internet. Ea este utilizată întotdeauna când sunt transmise date confidenţiale.

DEICHMANN utilizează datele furnizate de dumneavoastră în vederea executării și procesării comenzilor online. DEICHMANN poate transmite datele dumneavoastră unei entități însărcinate cu livrarea produselor, în măsura în care acest lucru este necesar pentru efectuarea transportului produselor.

Pentru plata online a comenzilor, DEICHMANN solicită datele cardului bancar, ele fiind transferate către procesatorul de plăți online, iar apoi fiind șterse după finalizarea comenzii. De asemenea, DEICHMANN solicită datele cardului bancar al clientului în cazul în care acesta returnează produsele achiziţionate online.

Dacă pentru o comandă online nu doriţi să furnizaţi datele cardului dumneavoastră online, puteţi face rezervarea şi telefonic la centrul nostru de service.

 

Individualizare şi Cookies

Cu ajutorul noilor tehnologii putem să adaptăm pagina noastră Web individual pentru fiecare client. Cookies sunt fişiere text ce conţin informaţii pentru a identifica vizitatorii periodici ai paginilor noastre de internet, exclusiv pe durata vizitei.

Cookies-urile sunt stocate pe hard-disk-ul calculatorului dumneavoastră, pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. Cookies-urile paginilor noastre de internet nu conţin nicio informaţie personală despre dumneavoastră. Cookies-urile vă scutesc de efortul de a introduce de fiecare dată datele dumneavoastră, vă ajută să transmiteţi mai uşor anumite conţinuturi şi ne ajută pe noi să identificăm cele mai populare domenii de căutare din ofertele noastre online. Astfel putem să armonizăm exact conţinutul paginilor noastre de internet cu nevoile dumneavoastră.

Dacă nu doriţi să primiţi cookie-uri, vă rugăm să vă setați astfel browser-ul de internet astfel încât să şteargă toate cookie-urile de pe hard-disk-ul computerului dumneavoastră să blocheze toate cookie-urile sau să vă avertizeze când urmează să fie memorate cookie-uri. Mai multe informaţii despre cum puteţi face aceste reglaje găsiţi în meniul „Ajutor” al browser-ului dumneavoastră. 

 

Cum sunt protejate datele dumneavoastră cu caracter personal?

După cum este detaliat mai sus, prin procedura de codificare SSL ( Secure- Socket- Layer) sunt protejate datele pe care un client le trimite prin internet către serverul DEICHMANN . Puteţi recunoaşte conexiunile securizate, în general, prin indicarea în bara de sus a ferestrei paginii de internet accesate care începe cu « https:// ».  SSL asigură trei niveluri de protecţie:

• Datele de intrare ce trebuie transmise sunt codificate.
• Se asigură că formularul este trimis doar serverului de către care a fost deschis.
• Se verifică dacă datele au ajuns la destinatarul corespunzător complete şi nemodificate.

 

Protecția datelor și utilizarea rețelei Facebook

Utilizarea plugin-urilor Facebook

Pe aceste pagini de internet sunt utilizate plugin-uri ale reţelei sociale facebook.com, administrate de către Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA ("Facebook").

Dacă accesați paginile noastre de internet prevăzute cu un astfel de plugin se va crea o legătură către serverele Facebook. Prin aceasta se transmite serverului Facebook informaţia privind paginile noastre de internet pe care dumneavoastră le-aţi vizitat. Dacă sunteţi autentificat ca membru al reţelei Facebook, atunci Facebook va asocia această informaţie contului dumneavoastră personal de utilizator Facebook. În cazul folosirii funcţiilor plugin-ului (de ex. clic pe butonul „Îmi place“, exprimarea unui comentariu) şi aceste informaţii vor fi atribuite contului dumneavoastră de Facebook. Dacă nu doriţi ca Facebook să colecteze informaţii despre dumneavoastră în timpul prezenţei dumneavoastră pe paginile noastre de internet, trebuie să vă delogaţi din contul de Facebook înainte de a vizita paginile noastre.

Nu avem nicio influenţă asupra tipului și volumului de date pe care Facebook îl culege cu ajutorul acestui plugin şi de aceea vă informăm potrivit cu nivelul nostru de cunoaştere a politicilor stabilite și folosite de Facebook. Mai multe informaţii despre culegerea şi utilizarea datelor prin intermediul Facebook, despre drepturile dumneavoastră în legătură cu această practică şi posibilităţile de protecţie a sferei dumneavoastră private găsiţi în instrucţiunile privind protecţia datelor la adresa www.facebook.com/about/privacy/.

În momentul utilizării reţelei Facebook sunt transmise date tehnice necesare ale utilizatorului către Facebook. Toate activităţile pe care utilizatorul le desfăşoară în cadrul portalului sunt vizibile şi pot fi urmărite de către Facebook. 

Utilizarea pixel-ului Facebook

Site-ul DEICHMANN utilizează pixelul Facebook, care este operat de către Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, SUA.  Acest instrument permite colectarea de date care servesc la crearea profilelor de utilizator, la construirea audiențelor și la primirea de informații detaliate despre modul în care utilizatorii folosesc site-ul DEICHMANN.

Informațiile privind pixelul Facebook și modul de operare a acestuia puteți găsi la adresa https://ro-ro.facebook.com/business/help/651294705016616.

Datele colectate sunt anonime si sunt salvate și prelucrate de către Facebook, conform politicii proprii Facebook. În cazul în care utilizatorii sunt conectați la Facebook, Facebook poate conecta datele cu contul dumneavoastră de Facebook și le poate utiliza în conformitate cu politicile sale de confidențialitate de la adresa: https://ro-ro.facebook.com/privacy/explanation. Urmărirea conversiilor permite Facebook să vă afișeze reclame ale partenerilor acestuia  în interiorul și în afara paginii dumneavoastră de Facebook.

8. Nota de informare privind protecția datelor cu caracter personal Drept şi Contact

DEICHMAN, în cadrul activităților de procesare comenzi online sau înscrieri la Newsletter, a activităților de asigurare a serviciilor clienți prin intermediul sistemului liniei telefonice Hotline sau a activităților de reclamă/marketing/publicitate și marketing direct, prelucrează date care includ numele și prenumele utilizatorului, sexul, data și locul nașterii, date din certificatul de înmatriculare în cazul utilizatorului persoană juridică, telefon, adresa de domiciliu/reședință, e-mail, date bancare, număr de client, număr de comandă, număr de înregistrare a reclamației etc.

Prin completarea formularelor cu date cu caracter personal, prin includerea datelor cu caracter personal existente deja in profilele media ale utilizatorului sau prin includerea datelor cu caracter personal existente in medii precum dar fără a se limita la paginile de web, Facebook, Youtube, Twitter, Instagram, Myspace, Bebo, Tagged, LinkedIn, Flickr ale DEICHMANN, inclusiv în urma creării unor conturi sau abonarea la aceste site-uri sau la alte site-uri similare sau prin utilizarea oricăror aplicații de mobil care colectează și prelucrează date cu caracter personal, utilizatorul este de acord că datele furnizate vor fi colectate/procesate de DEICHMANN în scopurile menționate mai sus.

Datele pot fi transferate în Germania, Austria și/sau Ungaria. Pe viitor, datele menționate ne permit să vă ţinem la curent cu activitatea noastră. În cazul în care nu doriţi aceasta, bifaţi NU.

Conform Legii nr. 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, cu modificările ulterioare (denumită în continuare „Legea Protecției Datelor”), aveți dreptul să solicitați: (i) informații cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal; (ii) să interveniți asupra datelor referitoare la dumneavoastră; (iii) o copie privind datele dumneavoastră cu caracter personal; (iv) corectarea, modificarea, actualizarea și ștergerea datelor relevante precum și o suspendare temporară a prelucrării datelor; şi (v) să vă apărați drepturile conferite în baza Legii Protecției Datelor în fața unei instanțe de judecată. Drepturile menționate anterior urmează să fie exercitate în maniera prevăzută de Legea Protecției Datelor și se vor aplica, printre altele, în caz de prelucrare neautorizată a datelor.

Dacă aveți întrebări privind utilizarea informațiilor referitoare la dumneavoastră, inclusiv posibilitatea de a le accesa, rectifica sau bloca, vă puteţi adresa cu o cerere scrisă, datată şi semnată la adresa de e-mail
privacy-ro@deichmann.com sau fax 0040 21 300 46 49.

9. Drepturi și contact

Drepturile dumneavoastră

Conform Legii nr. 667/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, aveţi dreptul să cereţi informaţii despre datele dumneavoastră de client. La cerere şi într-un interval adecvat de timp vă informăm despre felul datelor stocate, scopul stocării şi despre posibilii destinatari. La cererea dumneavoastră scrisă şi într-un interval adecvat de timp corectăm, ştergem şi/sau blocăm informaţiile personale de la prelucrarea ulterioară, dacă aceste date se dovedesc a fi false, incomplete sau irelevante pentru prelucrare.

Dacă aveți întrebări privind utilizarea informațiilor referitoare la dumneavoastră, inclusiv posibilitatea de a le accesa, rectifica sau bloca, vă puteţi adresa cu o cerere scrisă, datată şi semnată la adresa de e-mail privacy-ro@deichmann.com sau fax 0040 21 300 46 49.

 

Pagini de internet străine

Vă rugăm să ţineţi cont că alte pagini Web, chiar şi cele care pot fi deschise de pe pagina noastră de internet, de ex. printr-un Hyperlink*, pot înregistra de asemenea date cu caracter personal despre dumneavoastră. Politica noastră de protecţie a datelor nu se raportează la practica de protecţie a datelor a paginilor web străine sau externe.

* În cazul Prelucrării electronice a datelor, termenii Hyperlink respectiv Link se referă la un element de trimitere sau de legătură cu documente-Hypertext. De exemplu, când cineva se află pe o pagină de internet, printr-un clic de maus pe un Hyperlink sau Link se încarcă o nouă pagină de internet în browser-ul Web, ce conţine alte informaţii despre noţiunea din Hyperlink sau se află în legătură cu hyperlinkul. Întreaga structură a internetului se bazează pe hyperlinkuri sau linkuri. Un hyperlink sau un link se recunoaşte într-un browser web prin aceasta că ipostaza cursorului se schimbă dintr-o săgeată într-o mână. Rolul unui Hyperlink este de a facilita "navigarea" în interiorul unui Hypertext şi este o modalitate simplă de a face referire la alte informaţii.

 

Actualizări şi modificări

Părţi ale acestei declaraţii privind protecţia datelor cu caracter personal pot fi modificate sau actualizate de către noi fără ca dumneavoastră să fiţi înştiinţat(ă) în prealabil. Vă rugăm să consultaţi de fiecare dată declaraţia privind protecţia datelor înainte de a accepta ofertele noastre, pentru a fi la curent cu eventualele modificări sau actualizări. 

 

Excludere a răspunderii personale

Website-ul nostru, în special magazinul nostru online, conţine legături (link-uri) către pagini de internet externe, de ex. furnizorul serviciilor de plată, asupra conţinutului cărora Deichmann nu are nicio influenţă. Pentru conţinutul acestor pagini este responsabil exclusiv ofertantul respectiv. Dacă se dovedeşte că pe aceste pagini externe au loc încălcări ale legii, Deichmann va solicita colaborarea utilizatorilor magazinului online pentru a putea elimina legătura la paginile respective.

 

Plângeri / Litigii

Soluționare Litigii Online (SOL)

Comisia Europeană a creat o platformă on line pentru soluționarea extrajudiciarã a litigiilor. Această platformă poate fi accesata prin intermediul următorului link: http://ec.europa.eu/consumers/odr/

Declinare a responsabilității

Platforma SOL nu conține în prezent entități de soluționare pentru anumite sectoare și pentru următoarele țări: Croația, Luxemburg, Polonia, România, Spania. Prin urmare, este posibil să nu puteți utiliza acest site pentru a soluționa un litigiu cu un comerciant care are sediul într-una dintre aceste țări.

Soluționare Litigii Online (SOL)

Comisia Europeană a creat o platformă on line pentru soluționarea extrajudiciarã a litigiilor. Această platformă poate fi accesata prin intermediul următorului link: http://ec.europa.eu/consumers/odr/

Declinare a responsabilității

Platforma SOL nu conține în prezent entități de soluționare pentru anumite sectoare și pentru următoarele țări: Croația, Luxemburg, Polonia, România, Spania. Prin urmare, este posibil să nu puteți utiliza acest site pentru a soluționa un litigiu cu un comerciant care are sediul într-una dintre aceste țări.