Zaštita osobnih podataka

Privatnost, sigurnost i zaštita podataka

Heinrich Deichmann-Schuhe GmbH & Co. KG (DEICHMANN) i DEICHMANN grupe te DEICHMANN obuća d.o.o., Franca Lehara 2, Alta Shopping Centar, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina  za pravilnu i brzu obradu i pružanje  usluga korisnicima služe se elektronskom obradom podataka.

Obrada podataka dostavljenih preduzeću DEICHMANN i DEICHMANN grupi se u Bosni i Hercegovini uređuje sa svaki put važećim Zakonom o zaštiti ličnih podataka i društvo postupa i sukladno Evropskom uredbom:  Opšta uredba o zaštiti ličnih podataka (GDPR).

U DEICHMANNU je zaštita i sigurnost podataka vrlo važna.

Pažljivo ćemo pohraniti sve podatke koje ste nam dali u našim internim bazama podataka na internim serverima i neće ih se prosljeđivati bez prethodne saglasnosti, osim

• eksternim izvođačima koji obrađuju podatke samo na ime, za račun, pod vodstvom i nadzorom DEICHMANNA (npr. Call centara, štamparske kuće, reklamne agencije, drugi interni saradnici u  reklamne svrhe) i
• državnim organima vlasti na osnovi  njihovog obrazloženog pisanog zahtjeva u svrhu provođenja određenog postupka.

Vaše lične podatke koje ste nam dostavili čuvaćemo trajno, do otkaza, Vašeg zahtjeva za brisanjem, povlačenjem saglasnosti.

Kad god želite, možete zatražiti brisanje svojih podataka ili se odjaviti za primanje informacija putem e-pošte deichmann_obuca@deichmann.com, a ujedno nas možete obavijestiti o promjeni podataka.  Isto to možete uraditi putem pošte na adresu našeg preduzeća:  DEICHMANN obuća d.o.o., Franca Lehara 2, Alta Shopping Centar, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina.Ako zatražite brisanje Vaših podataka ili želite otkazati pretplatu na naša obavještenja, prestaćemo da Vas obavještavamo u roku od 30 dana od dana dobijanja zahtjeva za otkazivanje.

Vaši podaci su zaštićeni u skladu sa našim sigurnosnim konceptom.

 

Politika zaštite podataka u DEICHMANNU

DEICHMANN poštuje Vašu privatnost. Naša firma prikuplja, pohranjuje i koristi lične podatke samo u okviru zakonskih odredbi.

Vaše podatke koristimo samo uz Vašu saglasnost za podršku i proširenje naše poslovne saradnje sa Vama kako bismo Vam, na primjer, mogli slati ponude i informacije o proizvodima, uslugama ili našoj firmi ili da Vam omogućimo učestvovanje u nagradnim igrama.

Vaše lične podatke nećemo ustupati trećim stranama.  Lične podatke dajemo firmama Deichmann grupe ako je to potrebno, drugim društvima odnosno pravnim licima koji ne pripadaju DEICHMANN grupi isključivo u skladu sa zakonskim propisima i uz Vašu saglasnost. Te  firme su dužne da poštuju naše ugovorne obaveze koje imamo prema Vama, kao i politiku zaštite Vaših podataka.  

Pružaoci usluga koji djeluju u ime DEICHMANNA ne smatraju se trećim stranama. Ukoliko imate pitanja ili prijedloga u vezi sa našom zaštitom podataka, uvijek možete kontaktirati DEICHMANN.

U DEICHMANNU uvijek možete znati koji su Vaši lični podaci pohranjeni u DEICHMANNU i kako ih ispraviti ili izbrisati. Naš cilj je da pružimo najveću moguću sigurnost i povjerenje.
 

Sigurnost

DEICHMANN koristi tehničke i organizacijske mjere za zaštitu ličnih podataka koje ste stavili na raspolaganje od slučajnog ili namjernog manipulisanja, gubitka, uništenja ili pristupa od strane neovlaštenih osoba. Naše sigurnosne mjere stalno se poboljšavaju i prilagođavaju najnovijim dostignućima.

Informacije o Vama koje DEICHMANN pohranjuje

DEICHMANN obuća d.o.o.prikuplja sljedeće lične podatke u svrhu poslovanja: ime i prezime, e-mail adresu, kontakt broj telefona i ostale podatke korisnika potrebne za obrasce na web stranici www.volimocipele.ba ili www.deichmann.com ili ih dostavljate na drugi način.

Za tačnost i istinitost podataka koje dajete preduzeću Deichmannu sami ste odgovorni. Preduzeće Deichmann nije odgovorno ako mu date netačne, lažne ili tuđe podatke. Unosom podataka (ime, prezime, e-mail adresa, telefonski broj telefona i ostali podaci) izričito se slažete da možemo pohraniti i obraditi te lične podatke.

DEICHMANN koristi Vaše lične podatke samo za određene, unaprijed određene svrhe sa čijim prikupljanjem i obradom ste se složili.
 

Primjeri kada DEICHMANN koristi Vaše lične podatke

Vaše podatke možemo dostaviti samo onim odjelima u DECHMANNU, saradnicima ili ugovornim partnerima, pružaocima usluga ili partnerima na tržištu koji DEICHMANNU pružaju usluge. DEICHMANN brine da se informacije koriste samo u okviru Vašeg pristanka za usluge koje pružaju DEICHMANNU i da se s njima postupa povjerljivo.

DEICHMANN koristi Vaše lične podatke samo u onoj mjeri u kojoj je predviđeno važećim zakonom, osim u slučaju potrebe suda ili državnih organa kako bi se osiguralo poštovanje zakonskih odredbi.

DEICHMANN svoje podatke dostavlja drugim firmama u marketinške svrhe samo uz Vaš pristanak odnosno na osnovi Vaše saglasnosti koju ste dali.
 

Za što koristimo Vaše podatke

Stalno pokušavamo poboljšati ponudu i stvoriti  internetsku ponudu kako bismo privukli Vašu veću pažnju. Samo ako znamo koji dijelovi naše internetske stranice DEICHMANNA su najčešće i najduže posjećivani možemo sadržaj prilagoditi Vašim potrebama.

DEICHMANN koristi lične podatke samo u onoj mjeri potrebnoj za tehničko upravljanje internetskim stranicama, usmjeravanje kupaca, ankete o proizvodima i informisanje kupaca o Deichmannovoj ponudi. Što smo više u mogućnosti da razumijemo Vaše želje, brže ćete pronaći željene informacije na internetskim stranicama.

Korišćenjem internetskih stranica www.volimocipele.ba i www.deichmann.com korisnik se slaže sa odgovarajućim važećim propisima i opštim uslovima objavljenim na ovim stranicama. Korisnik je u mogućnosti na tim stranicama da redovno prati moguće promjene opštih uslova, a time i način i svrhu obrade prikupljenih ličnih podataka.
 

Internet, vijesti, slanje e-pošte, potražnja

Ako to želite, mi ili DEICHMANNOV partner Vam šaljemo informacije o našim raznovrsnim proizvodima i uslugama ili Vas obavještavamo o zanimljivim ponudama.

Takve informacije mogu sadržavati preporuke o ponudama, novim proizvodima i novim uslugama; šaljemo ih e-poštom, SMS-om ili na Viber.  Ako više ne želite primati takva obavještenja, možete se odjaviti na našim internetskim stranicama.
 

Prijavite se na e-vijesti

Korisnici se mogu pretplatiti na e-biltene, pomoću kojih Vas Deichmann online obavještava o novoj ponudi i drugim maloprodajnim mjestima, marketinškim aktivnostima i drugim promocijama. Prijavom na biltene  dolazite na popis primalaca e-vijesti.  Za prijavu na  e-vijesti  DEICHMANN obuća d.o.o.prikuplja sljedeće podatke: e-mail.  E-vijesti DEICHMANN obuća d.o.o.šalju se putem online aplikacije Teradata e-Circle.

DEICHMANN obuća d.o.o.obavezuje se da pažljivo zaštiti podatke u skladu sa propisima koji uređuju zaštitu ličnih podataka.

Kad god želite, možete zatražiti brisanje svojih podataka ili se odjaviti sa naših informacija klikom na „odjaviti e-mail obavještenja” u obavještenijima ili putem e-pošte na deichmann_obuca@deichmann.com , gdje nam možete saopštitii izmjene i dopune svojih podataka. Takođe možete zatražiti prijenos podataka ili upoznavanje sa istima. Isto to možete uraditi putem pošte na adresu našeg preduzeća: DEICHMANN obuća d.o.o., Franca Lehara 2, Alta Shopping Centar, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina.Prijava na obavještenja putem SMS-a.

Korisnici se mogu prijaviti za SMS obavještenja  tako da Vas Deichmann informiše o novostima u online ponudi i drugim prodajnim mjestima, marketinškim aktivnostima i drugim promocijama. Prijavljivanjem na SMS obavještenja, prijavljeni ste na popis primalaca SMS poruka. Za SMS obavještenja, DEICHMANN obuća d.o.o.prikuplja sljedeće informacije: telefonski broj.

SMS vijesti DEICHMANN obuća d.o.o.šalje putem SMS aplikacije. DEICHMANN obuća d.o.o.obavezuje se da pažljivo zaštiti podatke u skladu sa propisima koji uređuju zaštitu ličnih podataka.

Kad god želite, možete zatražiti brisanje svojih podataka ili se odjaviti sa naših informacija putem povratnog SMS-a „odjava” ili putem e-pošte na deichmann_obuca@deichmann.com, gdje nam možete saopštiti izmjene i dopune svojih podataka. Takođe možete zatražiti prijenos podataka ili upoznavanje sa istima. Isto to možete uraditi putem pošte na adresu našeg preduzeća: DEICHMANN obuća d.o.o., Franca Lehara 2, Alta Shopping Centar, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina.
 

Prijava na obavještenja putem Vibera

Korisnici se mogu prijaviti na Viber  obavještenja tako da Vas Deichmann informiša o novostima u online i drugim prodajnim mjestima, marketinškim aktivnostima i drugim promocijama. Prijavljivanjem na Viber obavještenja, prijavljeni ste na popis primalaca Viber poruka.

Za Viber obavještenje, DEICHMANN obuća d.o.o.,  prikuplja sljedeće informacije: telefonski broj.
Viber vijesti DEICHMANN obuća d.o.o.,   šalje putem Viber aplikacije. DEICHMANN obuća d.o.o., obavezuje se da pažljivo zaštiti podatke u skladu sa propisima koji uređuju zaštitu ličnih podataka.

Kad god želite, možete zatražiti brisanje svojih podataka ili se odjaviti sa naših informacija putem povratne Viber poruke  „odjava” ili putem e-pošte na deichmann_obuca@deichmann.com, gdje nam možete saopštiti izmjene i dopune svojih podataka. Takođe možete zatražiti prijenos podataka ili upoznavanje sa istima. Isto to možete uraditi putem pošte na adresu našeg preduzeća: Deichmann obuća d.o.o. Sarajevo, Franca Lehara 2, 71000 Sarajevo.
 

Učestvovanje u nagradnim igrama

Obrada podataka prikupljenih učestvovanjem u nagradnim igrama regulisana je svaki put važećim pravilima o nagradnim igrama odnosno o pojedinoj nagradnoj igri.

Individualizacija i kolačići

Nove tehnologije omogućavaju nam individualno prilagođavanje naše internetske stranice svakom klijentu. Kolačići su tekstualne datoteke koje sadrže podatke za identifikaciju posjetilaca koji se vraćaju na naše stranice isključivo za vrijeme posjete našim internetskim stranicama. Kolačići se pohranjuju na tvrdi disk računara i ne uzrokuju nikakvu štetu. Kolačići naših internetskih stranica ne sadrže nikakve lične podatke o Vama.

Kolačići štite višekratni unos podataka, olakšavaju prijenos određenog sadržaja i pomažu nam da odredimo  koji su određeni dijelovi naše online ponude posjećeni. To nam omogućava da tačno prilagodimo sadržaj naših internetskih stranica Vašim potrebama.

Da bi se osigurala sigurnost i dokazi, prikupljaju se i IP adrese sa kojih pristupate internetskoj stranici. Na početku posjete pojedinom korisniku dodjeljuje se kolačić za identifikaciju i praćenje posjeta internetskoj stranici. DEICHMANN obuća d.o.o.,, takođe može pohraniti i druge kolačiće na korisničkom računaru, kao što su kolačići Google Analyticsa (analiza posjete internetskoj stranici). Kolačići sesije pohranjeni su u memoriji servera samo tokom trajanja posjete i brišu se nakon sat vremena neaktivnosti, a trajni kolačići pohranjuju se na računaru posjetioca dvije godine, a zatim postaju neaktivni.
 

Kako štitimo Vaše lične podatke?

Podaci koje dostavljate putem obrazaca na stranicama www.volimocipele.ba, www.deichmann.com ili na neki drugi način (putem e-pošte, telefona itd.) su povjerljivi i tretiraju se u skladu sa važećim zakonodavstvom. DEICHMANN obuća d.o.o.,, čuvaće i sprečavati zloupotrebu ličnih podataka. Lični podaci će se koristiti samo u svrhe za koje ste dali Vaš pristanak. Pristup ličnim podacima DEICHMANN obuća d.o.o.,daje isključivo ovlašćenim osobama (zaposlenicima, ugovornim partnerima).

Svi partneri koji imaju pristup ličnim podacima obavezni su da sa njima postupaju u skladu sa evropskim zakonodavstvom.

Kako bismo osigurali da Vaši podaci ne dolaze u pogrešne ruke, kodiramo ih u SSL postupku. Ovo je trenutno najčešći i najsigurniji način prijenosa na Internet. Koristi se kada se prenose osjetljivi podaci.
 

SSL (Secure-Socket-Layer)

SSL (Secure-Socket-Layer) metoda štiti datoteke koje klijent pošalje na poslovni server putem Interneta. SSL pruža trostruku zaštitu:

• Prijenosi su kodirani.
• Osigurava da se obrazac šalje samo na server koji je otvoren.
• Provjerava jesu li podaci koji se šalju primaocu dovršeni i nepromijenjeni.
 

Vaša prava

U skladu sa svaki put važećim Zakonom o zaštiti osobnih podataka u Bosni i Hercegovini i Evropskom uredbom:  Opšta uredba o zaštiti ličnih podataka (GDPR), imate pravo da znate svoje podatke. Na zahtjev ćemo Vas uvijek obavijestiti u odgovarajuće vrijeme o vrsti podataka koje zadržavamo, svrsi pohrane i mogućim primaocima.

Čuvaćemo Vaše lične podatke koje ste nam dostavili trajno, do otkaza, zahtjeva za brisanjem, povlačenja saglasnosti. Kad god želite, možete da zatražite brisanje svojih podataka ili da se  odjavite za primanje informacija putem e-pošte na deichmann_obuca@deichmann.com, a ujedno nas možete obavijestiti o promjeni podataka.

Ako zatražite brisanje Vaših podataka ili želite otkazati pretplatu na naša obavještenja, prestaćemo da Vas obavještavamo  u roku od 30 dana od dana prijema zahtjeva za otkazivanje.  Isto to možete uraditi putem pošte na adresu našeg preduzeća: Deichmann obuća d.o.o., Franca Lehara 2, 71000 Sarajevo.

Vaši podaci su zaštićeni u skladu sa našim sigurnosnim konceptom. U načelu, Vaši podaci neće biti proslijeđeni trećim zemaljama. U slučaju da  se šalju, biće zaštićeni u skladu sa odgovarajućim garancijama iz članka 46. Opšte uredbe o zaštiti ličnih podataka (GDPR).
 

Ostale stranice

Morate znati da druge internetske stranice, uključujući one na koje možete pristupiti sa naše internetske  stranice, npr. poveznice, mogu uključivati lične podatke. Naša politika zaštite podataka ne odnosi se na praksu zaštite podataka drugih internetskih stranica ili vanjskih internetskih stranica.

Kontaktirajte DEICHMANN

Ako imate pitanja u vezi sa odredbama o zaštiti podataka, molimo pošaljite nam e-mail sa naslovom „Zaštita podataka” na sljedeću e-mail adresu: service-dba@deichmann.com, ili nas kontaktirajte.

Voditelj odjela zaštite podataka je: Deichmann obuća d.o.o. Sarajevo, Franca Lehara 2, 71000 Sarajevo.

Ovlaštena osoba za upravljanje ličnim podacima (DPO – voditelj Odjela za zaštitu podataka u Deichmann obuća d.o.o. Sarajevo, Franca Lehara 2, 71000 Sarajevo, je voditelj Odjela za pravo i razvoj zaposlen u društvu Deichmann d.o.o., Dunajska cesta 151, 1000 Ljubljana, Slovenija, Tonček Krajnc; e-pošta:
privacy-ba@deichmann.com.